کتابخانه دیجیتـــــــال آستان قدس رضوی

Digital Library of Astan-e Quds-e Razavi

تربیت دینی (مجموعه موضوعی)  

 

  تربیت دینی  
  نقش شگفت‌انگيز تعليم و تربيت در زندگي انسان بر هيچ خردمندي پوشيده نيست. شکوفايي استعدادها و ارزشهاي والا بر تعليم و تربيت مبتني است و انسان شدن انسان و وصولش به کمال نهايي، همه مرهون تعليم و تربيت صحيح است.  به همین جهت  پایگاه حاضر در راستای برگزاری همایشی با همین عنوان ایجاد و راه اندازی شده است. این پایگاه مشتمل  بر منابع مرتبط با موضوع تربیت دینی است همچنین چند نمونه از پایگاه های اینترنتی ادیان ابراهیمی و تفکرات غیردینی نیز معرفی شده است.  
 

منابع موجود

این پایگاه مشتمل بر منابع اطلاعاتی از قبیل کتاب چاپی، پایان نامه، نسخه  خطی و ...  در موضوع تربیت دینی است.

 
 

 

کتب چاپی مقاله
   

معرفی ادیان ابراهیمی

ادیان ابراهیمی شامل یهودیت، مسیحیت و اسلام است؛ چرا‌که این سه دین به‌نوعی خود را مرتبط با حضرت ابراهیم‌ علیه السلام می‌دانند. با اینکه این سه دین از سه نظام الهیاتی مجزا و متفاوت برخوردارند، امّا مشترکات این سه نظام بسیار زیاد است، به‌گونه‌ای که می‌توان آنها را در یک طبقه قرار داد.

 
مسیحیت یهودیت اسلام
 دین مسیحیت آیینی یکتاپرستانه است که بر اساس زندگی و آموزه‌های حضرت عیسی  علیه السلام استوار است. این دین با جمعیت تقریبی ۲٫۵ میلیارد نفر، بیشترین پیرو را در سرتاسر جهان داراست.  پیروان این دین بر این باورند که مسیح بر صلیب کشیده شد، سپس از مردگان برخاست و به آسمان عروج کرد و دوباره در پایان برای برقراری صلح جهانی به زمین باز خواهد گشت.  یهودیت، نخستین دین ابراهیمی و نیز به عقیده بسیاری، نخستین دین سازمان یافته یکتاپرست به شمار می‌رود تورات که به انضمام نوییم و کتوویم، که مجموعاً تنخ نامیده می‌شود کتاب مقدس حضرت موسی علیه السلام و دین یهود است.

اسلام، دینی یکتاپرستانه و ابراهیمی است. پیروان این دین مسلمان گویند و مسلمانان براین باورند که خداوند، قرآن را به حضرت محمد  صلی الله علیه و آله و سلم از طریق فرشته‌ای به نام جبرئیل فرو فرستاده است. اسلام از دید شمار رسمی پیروان، در جایگاه دومِ جهان جای دارد . به باور مسلمانان خدا بر بسیاری از پیامبران، وحی فرستاده و حضرت محمد آخرین آنان است. مسلمانان حضرت محمد را اعاده کننده ایمان توحیدی خالص حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت عیسی و دیگر پیامبران می‌دانند و معتقدند که اسلام کامل‌ترین و آخرین آیین الهی است.

مشاهده مشاهده مشاهده

 

تفکرات غیر دینی

آتیسم دئیسم پولاریسم

آتئیسم یا خداناباوری یا بی‌خدایی یا خداانکاری یا الحاد در معنای رد باور به وجود خدا است. بی‌خدایی نقطه روبروی خداباوری است، که در کلی‌ترین شکل، اعتقاد به وجود حداقل یک خدا می‌باشد.

دئیسم  معتقد است عقل انسان مى‌تواند بدون توسّل يا تكيه به الهام، وحى و تعهد به مذهب، به وجود خداوند آگاهى و اذعان داشته باشد.

 

پلورالیسم دینی (کثرت‌انگاری یا فراوانی) معتقد است که دو فرقه دینی، در عین حال که گرایش‌های خاص و متفاوت از هم دارند، به هم احترام می‌گذارند و عملاً با یکدیگر درگیر نمی‌شوند در عین حال که هر کسی نظر خودش را صحیح و نظریه بقیه را نادرست می‌داند اما در عمل، برادرانه زندگی می‌کنند.
مشاهده مشاهده مشاهده
اومانیسم سکولاریسم نیهیلیسم

اومانیسم یا انسان گرایی،  انسان را محور ارزشها قرار می دهد یعنی اصالت به اراده و خواست او داده می شود. در این نظریه همه چیز از انسان شروع شده و به انسان نیز ختم می شود و هیچ حقیقتی برتر از انسان وجود ندارد بنابراین اومانیسم در مقابل مکتب دین که بر اساس خدا محوری می باشد قرار گرفته است.

 

سکولاریسم  یا گیتی گرایی یا جدا انگاری دین از سیاست معتقد به جدایی نهادهای حکومتی و کسانی که بر مسند دولت می‌نشینند، از نهادهای مذهبی و مقام‌های مذهبی است. این تفکر به صورت کلی ریشه در عصر روشنگری در اروپا دارد. مفاهیمی مانند جدایی دین از سیاست، جدایی کلیسا و حکومت در آمریکا، و لائیسیته در فرانسه و ترکیه بر پایه سکولاریسم بنا شده‌اند.


منظور از مكتب نيهيليسم « nihilismus» نوعي از نحوه فكر و انديشه است كه هر نوع شناخت، ارزش و يا وجود را انكار مي نمايد. نيهيل به معناي هيچ و نفي فعل مي باشد. هواداران اين نوع نگرش، كسب شناخت و معرفت از جهان را ناممكن  مي دانند و بر اين باورند كه هر نوع عقيده و ايمان نسبت به مسائل مربوط به هستي، پوچ مي باشد. اين افراد تمامي مقررات و سنت ها را به ديده تحقير مي نگرند و به اين دليل به پوچ گرايي يا واهي انگاري معروف شده اند.

 مشاهده  مشاهده  مشاهده
     
  
logo-samandehi
کتابخانه دیجیتــــــــال آستان قدس رضوی

کتابخانه دیجیتــــــــال آستان قدس رضوی

Digital Library of Astan-e Quds-e Razavi

digital.aqr.ir

کلیه حقوق این سایت مربوط به آستان قدس رضوی می باشد .