name :
*
last name :
*
email :
*
*
mobile phone number :
telephone number :
address :
message :
*
CAPTCHA :
*
*
sending
rejection
جهت پیگیری مشکلات درخواست ها، امانت دیجیتال و کاربری کتابخانه دیجیتال
روی آیکون گفتگوی آنلاین در صفحه اصلی وبسایت کلیک کنید تا در اسرع وقت به شما پاسخ داده شود
نشانی: مشهد، حرم مطهر، کتابخانه مرکزی
صندوق پستی: 177-91735
دورنگار: 32220845 - 051
تماس با واحد فنی و پشتیبانی نرم افزار:32243287 - 051 ساعت پاسخگویی : 7.30 الی 12:30
پست الکترونیک: digital@library.razavi.ir
از :
{0}
email :
{1}
mobile phone number :
{2}
telephone number :
{3}
Aaddress :
{4}
text :
{5}
کاربرگرامی
در حال حاضر امکان پاسخگویی آنلاین به شما وجود ندارد
خواهشمند است پیامهای خود را از طریق فرم
ارتباط با ما
و یا در صورتی که پرسش تخصصی داشتید از طریق فرم
پرسش از کتابدار
مطرح نمائید
باتشکر
body,td,th { font-family: Tahoma; } از طریق وب سایت کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی، دسترسی به اطلاعات کتابشناختی کلیه منابع برای تمامی کاربران (عضو و غیرعضو) میسر می باشد. به علاوه امکان مطالعه و تورق تعداد قابل توجهی از منابع وجود دارد. در عین حال چنانچه مایل به دریافت فایل باشید، پس از ثبت نام از طریق خدمات تحویل مدرک که از ابتدای وقت اداری شنبه 7:30 تا پایان وقت اداری چهارشنبه 12:30 فعال است، می توانید طبق تقسیم بندی ذیل، منبع مورد نظر خود را درخواست نمایند. * سیاست واگذاری منابع با توجه به قانون حق مولف و قوانین داخلی سازمان تعیین گردیده است. منبع اطلاعاتی تعداد صفحات قابل ارائه تعرفه قابل پرداخت نسخه های چاپی 20 صفحه 350 ریال (یک صفحه) کتابهای لاتین با نظر کارشناس (متغیر) 350 ریال (یک صفحه) کتابهای زبان عربی تمام صفحات 350 ریال (یک صفحه) کتابهای چاپی قبل از سال1320شمسی تمام صفحات 350 ریال (یک صفحه) کتب چاپ سنگی تمام صفحات 350 ریال (یک صفحه) کتب خطی تمام صفحات 350 ریال (یک صفحه) پایان نامه 20 صفحه اول 1500 ریال (یک صفحه) عکس نسخه نمایشی با نظر کارشناس (متغیر) سند تمام صفحات با نظر کارشناس (متغیر)
در صورتیکه عضو سایت هستید برای ثبت پرسش ضروری است ابتدا وارد سیستم شوید .در غیر اینصورت لطفا ابتدا فرم ثبت نام در سایت را تکمیل و سپس اقدام به ثبت پرسش نمائید.
لطفا منتظر بمانید ...
Home
Contact Us
FAQ
advanced search
entry
registration
کتابخانه دیجیتـــــــال آستان قدس رضوی
D
igital
L
ibrary of
A
stan-e
Q
uds-e
R
azavi
Search By
all cases
Title
writer
subject
explanations
درخواست امانت دیجیتال
درخواست مقاله
فروشگاه انلاین
Organizational Sharing
Digital Source Grant
Resource Download
guide
the average of the points:
your point :
points numbers :
0
Title:
Tenderization of Meat by Pre-rigor Infusion of Various Chelating Agent
the statue of electronic publish :
South Dakota State:1960; (MS.(South Dakota State University, Dept of Animal Science
creator’s description :
by John A. Carpenter
the creators :
Carpenter, John A
(researcher)
subject :
Meat
,
Chelates
,
Meat -- Quality
language :
English
the relevant digital sources :
مشاهده منبع
Number Of Pages:
60
type :
text
base :
پایان نامه های الکترونیکی لاتین مشکل دار
note :
abstract :
Tenderness in meat is a most important characteristic. Meat that has acceptable color, finish and flavor will still be rejected if it is not tender. Tenderness is also a very elusive characteristic and difficult to evaluate. Objective measurements of tenderness have been devised in an attempt to associate tenderness with a more stable factor such as connective tissue, amount of finish, age and size of muscle fibers. These measurements are not entirely successful. Subjective measurements such as taste panels give a better indication of over-all acceptability of meat but do not yield a definite value for tenderness. Experiments on rigor in recent years seem to indicate that major differences in tenderness of meat are due to something inherent in the muscle protein rather than to other characteristics such as connective tissue and amount of finish. This study was designed to determine if tenderness of beef could be altered by the pre-rigor infusion of beef rounds with a solution of sodium hexametaphosphate (Calgon). The specific objectives of this study were: (1) to see if tenderness of beef was improved by pre-rigor infusion of beef rounds with a solution of Calgon; (2) to attempt to find other chelating compounds and the proper levels that would give the desired result of improved tenderness; (3) to determine the amount of glycogen in muscle at zero and 48 hours after slaughter; (4) to correlate shear values and taste panel scores for tenderness of the semimembranosis muscle; (5) to measure the extractable nitrogen in treated and control rounds 48 hours after slaughter and to correlate this extractable nitrogen with tenderness; (6) to correlate glycogen and lactic acid content of muscle 48 hours after slaughter. Fifty-four rabbits were used in this preliminary work in an attempt to determine compounds and levels which would produce the desired result of increased tenderness. In this study only the hind legs of the rabbit were used of which the left leg was used for treatment while the right leg was used for control. The rabbits were stunned with a sharp blow on back of the neck, bled immediately and the hind legs were skinned and removed at the femur bead. Care was taken to section the femoral artery two inches anterior to the main femoral artery branch and the cut end was clipped with a hemostat. Only the left leg was infused with chelating compound.
source type :
پایان نامه های الکترونیکی
form :
print
audience :
professional
خروجی ها:
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات مختصر فراداده
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
It was registered successfully